Skitseforslag til lille tilbygning

Bygherre ønskede et lille multifunktionelt opholdsrum,  hvor både børn og voksne hver især kan trække sig tilbage.

Løsningen blev en 20 m2 tilbygning, der optræder som sit eget lille hus. Således markerer den arkitektoniske udformning, at der er tale om et sted, der er noget andet end den primære bolig. Et rolig, afsides og adspredende miljø for alenetid,  fordybelse, gæstebesøg og hjemmearbejde.

Udover tilbygning indeholder projektet også en mindre ombygning af  eksisterende 1.sal.

Tilbygningen ligger som et selvstændigt, sammenbygget "tiny house" med geometrisk slægtskab med hovedhusets frontspids

Indpasning med kontrast

Nyt terrasseanlæg binder nyt og gammelt sammen omkring et omsluttende udemiljø. Forskydninger og fremspring i facaderne skaber en samhøringhed mellem de to bygningselementer,
Det nye gennemlyste opholdsrum med loft til kip og indbygget hems. Der er kig til haven og adgang til lille "privat" terrasse i gavlen. Lofter og vægge i birkekrydsfiner.

Sammenbygning med rumlige kvaliteter

Ny sekundær indgang ved den sammenbyggede glasgang

Glasgangen fungerer som sekundær indgang og danner forbindelse mellem hovedhuset og tilbygningen. Samtidig indeholder rummet integreret opbevaring, og er gennemlyst med kig til haven på tværs og adgang til ny terrasse.

Ved at løsrive det nye opholdsrum fra hovedhuset, bliver passagen gennem glasgangen en både rumlige og mental overgang mellem husets centrale og dynamiske køkken-alrum, og den nye adspredende lounge. Glasgangen fungerer som en “pause”  i husets rumlige flow.

Ombygning af eksisterende børneværelser

Som led i projektet ønskede familien at se på muligheden for at inddrage et uudnyttet loftrum for at øge rumkvaliteten af to eksisterende børneværelser.

Løsningen bliver en efterisolering og nye tagvinduer, etablering af loft til kip og en rummelig integreret hems på begge værelser.

Der er arbejdet i 3D skitsering og visualisering for at efterprøve forslagene i rumlige afbildninger.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du brugen af cookies.