Sommerhus ved Sejerøbugten

Nybyggeri på kuperet grund i Kårup Bakker i nordvestsjælland.

Sommerhuset optræder som en komposition af tre sammenstillede bygningselementer, forskudt i terrænet og bundet sammen af et omgivende terrasseanlæg.

Projektet er under myndighedsbehandling.

Tagudhænget med den smalle rammeprofil skaber et let og elegant udtryk i samspil med den tilbagetrukne facade
Husets mere private afskærmede bagside med indgangsparti, ude-bruser og syd/østvendt solterrasse

Indpasning på en kuperet grund

Sommerhusets tre bygningselementer ligger forskudt i terrænet

Sommerhusets tre hovedkomponeter ligger forskudt i terrænet, så der opstår et arkitektonisk formsprog, der forankrer bygningen til stedet, og drager nytte af grundens terrænfald og kig over Sejerøbugten.

Grundens højdeforskel på næsten 5 meter er udnyttet til at anlægge en dobbelt carport med udhus med aftensolterrasse på tagfladen. Tagfladen ligger i terrænniveau bagerst på grunden, og terrassen bliver således en integreret og sammenhængende del af opholdsfladen i og omkring sommerhusets fælleareal med køkken-alrum, opholdsstue, bad/toilet og entre.

Sommerhusets 4 værelser med tilhørende ekstra bad/toilet ligger i et forskudt plan under, og der opstår dermed en tydelig overgang mellem husets fællesmiljøer og den mere privat afdeling.

Denne differentiering og indpasning i terrænet, aftegner sig i sommerhusets arkitektoniske udtryk som 3 sammenstillede forskudte komponenter.

Samtidig imødekommer denne opbygning et ønske fra familien om, at sommerhuset om muligt gerne skulle kunne opføres i etaper.

Projektet er heraf tegnet, så man med en mindre ombygning kan udføre hovedbygningen med fællesarealerne som fase 1, sidebygningen med værelser og ekstra bad/toilet som fase 2, og carporten med terrassefladen som fase 3.

Åbent køkken-alrum med adgang- og udsyn til terrassen mod Sejerøbugten

Funktionalitet og rumlige kvaliteter

Sommerhuset på 140 m2 er højt beliggende i Kårup Bakkers kuperede terræn med åbne vidder og lange kig over området og mod vandet. Det har været en vigtig grundsten i projektet, at få denne herlighedsværdig inkorporeret som rumlige kvaliteter i sommerhuset, og samtidig få etableret et mere afskærmet og privat område på den åbne grund.

Sommerhuset er placeret i et horisontalt træk bagerst på grunden, i ønsket om at få størst muligt udsyn over området og samtidig for dannet et afskærmet privat uderum på bagsiden af huset mod syd/øst.

Det centrale gennemlyste køkken-alrum er med sine store skydedørspartier med til at gøre udsynet mod vandet synligt fra denne bagerste terrasse. Samtidig opstår der en naturlig sammenbinding mellem inde og ude på tværs af huset, der kan åbnes op mod det fri i begge sider.

Planløsningens vinkler og fremspring i facadelinjen danne rumlige lommer både indvendigt og udvendigt, så der opstår en zoneinddeling i de sammenhængende rumforløb. Højtsiddende vinduesbånd, dybe sigtelinjer igennem rummene og skrånende loftflader, er med til at bringe himlen, dagslyset og omgivelserne ind i hele huset.

Den private solterrasse har kig til vandet på tværs af sommerhusets gennemlyste køkken-alrum
Sommerhusets centrale køkken-alrum med højtsiddende vinduesbånd
Husets indvendige og udvendige listelofter skaber sammenhæng mellem inde og ude, og er med deres modstående vinkler med til at maksimere både udsyn og dagslysindtag

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du brugen af cookies.