Murermestervilla tilbageføres til oprindelig stil

Murermestervilla tilbageføres til oprindelig stil med ny 1. sal, nyt tag og nye kviste.

Villaen er renoveret i 70’erne og i forbindelse med omdisponering af 1. sal med 3 værelser og bad genskabes den oprindelige tagkonstruktion med valmet rødt tegltag og skalk.

Oprindelige bygningsdetaljer som gesimsbånd restaureres og fremstår flot i kombinationen med zink detaljerne og det røde tegltag.

Murermestervilla tilbageført til oprindelig stil
Murermestervilla tilbageføres til oprindelig stil med røde Randers tegl, gesimsbånd, zink kviste og ovenlys.

70’er renovering tilbageføres til oprindelig stil

Villaen er blevet ombygget i 70’erne med en stor hat af eternit, samt en firkantet tilbygning med et typisk 70’er udhæng.

Den oprindelige tagkonstruktion var bevaret under 70’er taget, så det var muligt at rive 70’er hatten af og tage udgangspunkt i den oprindelige konstruktion med skalk og valm.

Der er lagt nyt tag på tilbygningen og udhænget er fjernet. Der er tilføjet en saddeltagskonstruktion uden udhæng med indækninger i zink, som passer bedre til det klassiske hus. En relativ lille ændring, der gør meget for det samlede udtryk.

Mur, metaltrappe og gammelt skur er blevet fjernet for at give plads til en stor hævet terrasse. Terrassen ligger i niveau med stuen, så der er direkte udgang fra 2 nye dobbeltdøre. Det får stuen til at virke større og gør at haven kommer til at være tættere på stuen og køkken/alrum.

Murermestervilla inden ombygning
Murermestervilla tilbageføres til oprindelig stil.

Kig gennem 1. sal

Kig fra soveværelse gennem hall med loft-til-kip ud i badeværelse med terrassedør til lille altan.

Et langt kig tværs gennem 1. salen fra soveværelset gennem trapperummet ud i badeværelset og videre ud på en lille altan og til haven får huset til at virke større og mere luftigt, selvom det er nogle relativt små rum på 1. sal.

De mange lag og lysindfald fra forskellige sider, gør at 1. salen næsten virker mere åben og lys end stueetagen.

Billede taget fra ca. samme vinkel under ombygning
Billede taget fra ca. samme sted før ombygning

Tegninger som beslutningsgrundlag

Forslag til ombygning - en del af det tegningsmateriale, der danner beslutningsgrundlaget for ombygningen.
Vi laver rumlige tegninger, som gør det nemmere for ikke arkitekter at se de forskellige løsninger, vi skitserer.
Eksisterende hus - Vi tegner eksisterende forhold op, så vi kan se og validere ændringerne.

Hall med original trappe, loft-til-kip og ovenlys

Når man træder ind af hoveddøren kan man se hele vejen op på 1. sal og videre op på hemsen over. Kombineret med et fantastisk lysindfald fra de forskudte ovenlysvinduer, gør det at huset virker eksklusivt og får et naturligt centrum omkring dette høje vertikale rum.

Kig fra hems ned på den originale trappe
Original trappe med loft-til-kip ovenlys giver en flot visuel vertikal forbindelse gennem huset

Badeværelse med udgang til altan

Badeværelset er holdt i enkle hvide fliser, der står godt til næsten alle klassiske danske huse. De hvide fliser gør badeværelset tidløst og med en moderne farve på væggen tilføres varme til rummet.

Med denne tilgang til badeværelset er det muligt på et senere tidspunkt at ændre farven på væggene og derved bibeholde et moderne badeværelse i tidløst design.

Messing armaturerne matcher de klassiske AJ (Arne Jacobsen) greb i hele huset og medvirker til at tilføre varme og stoflighed til badeværelset.

I stedet for at montere klassiske badeværelsesmøbler kan det være en god idé at finde nogle rigtige møbler til badeværelset, for at få det til at virke mere hjemligt.

Badeværelse med udgang til altan
Badeværelsesskab i messing
Enkle møbler og vask der giver et let og elegant udtryk
Stor bruseniche med armatur i messing og badeforhæng

Bygningsdetaljer

Kviste i zink
Ovenlys i zink
Gesimsbåndene var beskadiget og er restaureret, så de fremstår som originale

Når en gammel murermestervilla skal renoveres, er det vigtigt at detaljerne bliver udført ordentligt og med respekt for det oprindelige hus.

Zink patinerer flot sammen med røde tegl og derfor bør tagrender, kviste og inddækninger udføres i zink. En vigtig detalje er, at ovenlys også monteres i zink og ikke som sort aluminium, der ses på mange huse.

Læg mærke til det flotte håndværk og hvor pænt teglene er lagt i mørtel ved gavlene. Mureren har virkelig gjort sig umage med at genskabe det oprindelige gesimsbånd.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du brugen af cookies.