Slagterbutik ændret til beboelse

Villa med slagterbutik fra 1945 tegnet af Thorvald Dreyer renoveret og omdannet til ren bolig. Slagterbutikken er lagt sammen med eksisterende beboelse, så der skabes et unikt rum i 2 niveauer, der indeholder køkken, spisestue og stue.

De rå og hårde materialer fra slagterbutikken er bevaret for at værne om husets historie. Kombineret med det varme egetræ giver det nogle behagelige og interessante sammenstød, der understøtter husets nye funktion som ren bolig.

Dele af spidsloftet er inddraget i værelserne på 1. sal, så de bliver med loft til kip, hemse og lysindfald og udsigt fra 3 forskellige vinduer i hvert værelse. Det skaber nogle unikke værelser, der virker meget større og rummelige, end de er i forhold til deres størrelse.

Det oprindelige hus er tegnet som blandet erhverv og bolig og har været slagterbutik siden opførelsen. I forbindelse med ombygningen har huset ændret status til ren bolig.

Køkken
Slagterbutik omdannet til køkken
Aksonometri
Slagterbutik inden ombygning
Slagterbutik inden ombygning

“Slagterbutikkens hårde industrielle overflader er bevaret i køkkenet men er blødt op med varme træsorter”

Der er etableret et nyt betongulv for at bevare noget af slagterbutikkens oprindelige rå udtryk. Ligeledes er køkkenet udført med stålbordplade for at bevare noget af husets oprindelige industrielle udtryk og historie. Det oprindelige slagterskilt kan skimtes i baggrunden.

Det varme egetræ på fronter og akustiklofter komplimenterer de hårde overflader og signalerer, at det nu er beboelse og ikke erhverv.

Stue og køkken under ombygning
Slagterbutik efter ombygning
Slagterbutik efter ombygning

Tegninger fra skitseprojektet

Stueplan
Stueplan af ombygningen af slagterbutik og bolig
1. sal
1. sal af ombygningen med værelser med loft til kip og hems

Hall med original trappe, loft-til-kip, ovenlys og isbjørn

Den oprindelige entré er udvidet med loft til kip på 1. sal og forskudte ovenlysvinduer, der giver et fantastisk lysindfald.

Hall
Hall med isbjørn

Trapen er bevaret og renoveret og i samspil med isbjørn, Verner Panton lamper og lysindfald, skaber det et fantastisk rum.

Hall
Hall med loft til kip
Slagterskilt
Det originale slagterskilt hænger i køkkenet

Værelser med loft til kip og hems

Det tidligere spidsloft er udnyttet ved at lave loft til kip i værelser og hemse. Det giver nogle unikke værelser med et dejligt lysindfald fra flere sider og flere niveauer.

Hemsene betyder at værelserne bliver i 2 plan og med udsigt i 3 retninger har man aldrig lyst til at forlade dem.

Værelse
Værelse med loft til kip og hems
Værelse
Værelse med loft til kip