Gårdhavehuset

Til- og ombygning af ældre trævilla til børnefamilie i Brønshøj. Tilbygningen på 22 m2 indeholder to børneværelser, og er med sin placering samtidig med til at danne et nyt gårdrum med direkte adgang fra boligens stue. Her lå tidligere en uopvarmet og ubenyttet havestue, som begrænsede både dagslys og udsyn til det fri fra stuen. Denne havestue er nedrevet til fordel for tilbygningen og den nye gårdhave, således at boligen ud over to ekstra børneværelser har fået optimeret de rumlige kvaliteter i stue og køkken med en større visuel og fysisk kontakt mellem inde og ude.

Samtidig er der gennem en mindre ombygning opnået en større adskillelse mellem værelser og fællesrum, hvor boligen efter til- og ombygningen i dag har et decideret børneafsnit med 3 værelser omkring et fælles gangareal med indbygningsskabe. De nye børneværelser er med deres maksimalt mulige bredde på kun 207 cm designet med udgangspunkt i at optimere både indretningen, funktionaliteten, og oplevelsen af rummene.

Den nye trætilbygning er med sit anonyme udtryk en ny ubemærket del af boligen, der er tilbygget over mange omgange siden opførelsen som sommerhus i 1925.